Hoppa till huvudinnehåll

Avsluta kort och ta bort användare

Så avslutar du ett kort eller tar bort en användare från Nordea Business Card

Som administratör kan du avsluta en användares kort och ta bort användare som inte längre ska ha tillgång till Nordea Business Card.
​

Ta bort en användare

Om en person exempelvis har slutat på företaget kan du som administratör ta bort användaren.

Innan användaren kan tas bort behöver alla kort som är kopplade till användaren avslutas.

  1. Gå till Team & Kort.

  2. Välj den användare du vill ta bort.

  3. Välj Kortinställningar för ett av användarens kort.

  4. Välj Avsluta kort.

  5. Upprepa stegen för eventuella övriga kort som är kopplade till användaren.

  6. När alla kort har avslutats går du tillbaka till användaren och väljer Ta bort under Ta bort användare.

Användaren tas då bort permanent från Nordea Business Card.

Avsluta ett kort

Endast en administratör kan avsluta en användares kort.

  1. Gå till Team & Kort.

  2. Välj användaren vars kort du vill avsluta.

  3. Välj Kortinställningar för kortet.

  4. Välj Avsluta kort.

När ett kort avslutas permanent kan det inte användas för nya köp.

Observera: Om du bara vill blockera kortet tillfälligt kan du välja Frys i stället. Kortet kan sedan aktiveras igen.
​

Lägg till ett nytt kort

Om användaren behöver ett nytt kort går du till Team & Kort, väljer användaren och lägger till ett nytt kort.

Läs mer i artikeln Hur beställer jag ett kort?
​

Behöver du hjälp?

Om du har problem med att avsluta ett kort eller ta bort en användare kan du chatta med oss via chattrutan längst ner till höger.

Vi hjälper dig gärna!

Fick du svar på din fråga?